Önkormányzatokkal az önkormányzatokért

Az Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II. című, KÖFOP-2.3.4-VEKOP-15-2016-00002 azonosítószámú kiemelt projekt - mely a rendszerváltás óta lefolytatott legnagyobb, az egész országra kiterjedő kutatás – már számos olyan részeredményt mutat, mely az önkormányzatok és a közigazgatási szakma érdeklődését felkeltheti. A projekt három alkalmazott kutatásból áll, amelyek a teljes önkormányzati kört érintik.

A konzultációkba több különböző módon vonjuk be települési szereplőket. Az önkormányzatok működési jellemzőinek megismerését on-line felmérés, lakossági survey, interjúk, konferenciák és műhelymunkák segítik. A kutatások számára fontos információt jelent a települési és megyei önkormányzatoknál dolgozó helyi szakemberek véleménye, ezért több mint száz rendezvényünk alkalmával is kérdezzük és tájékoztatjuk az önkormányzatokat. Az eddig megvalósult rendezvényekkel már sikerült elérni az összes megyét, s csaknem 400 település képviselőit.

A projekt stratégiai célja hozzájárulni a hatékony és szolgáltató önkormányzati szemlélet kialakulásához.

 

Az ÖNkormányzat című folyóiratban megjelent írásunkban a projekt aktuális állásáról, eddigi folyamatairól adunk áttekintést. A folyóirat elérhető a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) honlapján: www.toosz.hu.FirstPrev1NextLast v
FirstPrev1NextLast v


Vissza a hírfolyamhoz