Együttműködési-Partnerségi Országos Konferencia

Az Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II. (ÖFFK II.) című, KÖFOP-2.3.4-VEKOP-15-2016-00002 azonosítószámú kiemelt projekt keretében a szakmai megvalósításért felelős szervezeti egység, a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodája (a továbbiakban: BM ÖKI) a projektben megvalósuló önkormányzati kutatásokhoz kapcsolódóan „Együttműködési - Partnerségi Országos Konferencia” elnevezésű eseményt és ehhez kapcsolódó további rendezvényeket szervez.

A 2018. június 13-án, Kecskeméten tartandó, az alábbiakban ismertetett rendezvényekre ezúton is invitálunk minden érdeklődő önkormányzati vezetőt, illetve szakembert.

 

Együttműködési-Partnerségi Országos Konferencia – Plenáris előadások

A települési vezetők, önkormányzati szakemberek plenáris előadásokat hallgathatnak meg többek között településmarketing, szervezeti tanulás, közösségi felület létrehozása, szociális szövetkezetek és jogi szemléletű önkormányzati jó gyakorlatok témakörökben.

Ezzel párhuzamosan az érdeklődőknek lehetőségük lesz megismerni az ÖFFK II. projekt keretén belül megvalósuló informatikai adatszolgáltató rendszert, az Önkormányzati Koordinációs Rendszert (ÖKR), melynek célja az önkormányzati fejlesztések adatainak egy rendszerbe foglalása. Továbbá bemutatásra kerülnek a BM ÖKI további két projektjének eredménytermékei is, az „Integrált Közszolgáltatási Információs Rendszer” (IKIR) projekt integrált elemzési és vezetői információs rendszere, valamint a „Helyi Versenyképesség-fejlesztési Kutatási Program” (HVK) keretén belül létrejött eredmények és eszközök.

A rendezvény kezdési időpontja 2018. június 13. (szerda) 10 óra, helyszíne a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ (Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.)

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de a plenáris előadások meghallgatása regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tudnak megtenni: REGISZTRÁCIÓ

(Ha a link nem működne, kérem, másolja be a böngészőjébe az alábbi sort!)

http://bmevents.gov.hu/hu/content/egy%C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9si-partners%C3%A9gi-orsz%C3%A1gos-konferencia

 

Kiállítás és vásár

A rendezvénnyel párhuzamosan a régióban működő, valamint az ország más területéről is meghívott szociális szövetkezetek termékeinek kiállítása tekinthető meg (8.30-tól 16.30-ig). További kiállítóként megjelennek – többek között – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és jó gyakorlataikat bemutató önkormányzatok is. A kiállítás és vásár látogatása mindenki számára nyitott és ingyenes, helyszíne a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ előtti tér.

 

Workshopok a hatékony együttműködésről

A rendezvény kiegészítő eseménye továbbá az elmúlt évben az ÖFFK II. projekt keretében lezajlott „Megyei Jogú Városok - Megyék és települések együttműködése programsorozat” kedvező tapasztalatai alapján előkészített, a konferenciát kísérő moderált workshop, amely a települési önkormányzati érdekszövetségek, az önkormányzatok és a központi közigazgatás ágazati szereplői közötti együttműködés hatékonyabbá, eredményesebbé tételét kívánja segíteni.

Az ÖFFK II. projekt keretében cél az önkormányzati működést érintő, jó gyakorlatok megismerése is, kapcsolódva a végrehajtott alkalmazott kutatásokhoz. A BM ÖKI az ÖFFK II. projekt során önkormányzati tématerület végrehajtott kutatási tevékenységhez kapcsolódóan „Szociális gazdaság – értékteremtő közfoglalkoztatás” címmel moderált workshop-ot tervez a konferencia keretén belül. A résztvevők (szociális szövetkezetek, jó gyakorlatot bemutató önkormányzatok, civil szervezetek képviselői) a workshop alkalmával megismerhetik egymás véleményét a szociális gazdaság témakörében felmerülő kérdésekkel kapcsolatosan.

A workshopok résztvevőinek felkérése folyamatban van, az elhangzott gondolatokat honlapunkon beszámoló formájában közzétesszük.FirstPrev1NextLast v
FirstPrev1NextLast v


Vissza a hírfolyamhoz