Befejeződött a III. Regionális Konferenciasorozat

Harmadik Regionális Konferenciasorozatát tartotta a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodája (BM ÖKI) a KÖFOP támogatással megvalósuló Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése II. (ÖFFK II.) projekt keretében 2018 első negyedévében. A 2018. február 20. és március 8. között megvalósított rendezvénysorozat elsődleges célja, hogy tájékoztassa a régió önkormányzatait képviselő résztvevőket az ÖFFK II. projekt előrehaladásáról, friss eredményeiről, illetve további aktuális önkormányzati témákról. A konferencián kiemelésre került, hogy azt az ÁROP keretében megvalósított ÖFFK I. projektben kialakult jó gyakorlatot szeretnék folytatni, amely keretet adott az önkormányzati vezetőkkel és munkatársakkal való találkozáshoz, és ahhoz, hogy a helyszínen is egyeztethessenek az őket érintő kérdésekről.

A konferencia felvezető előadása keretében a BM ÖKI vezetői (Számadó Róza főosztályvezető, illetve Bába Karola és Sebánné Joó Tünde főosztályvezető-helyettesek) bemutatták a BM ÖKI önkormányzati tématerületen megvalósuló projektjeit, melyekről részletes tájékoztatót találnak honlapunkon is. Az ÖFFK II. mellett röviden szintén bemutatásra került a KÖFOP keretében megvalósuló HVK és az IKIR projekt, melyek március végén zárják szakmai tevékenységüket, eredmény-bemutató szakaszban tartanak munkatársaink. Az előadás keretében szó esett továbbá a BM ÖKI legújabb, közvetlen brüsszeli támogatású, széles partnerségben megvalósuló programjáról, a LIFE-MICACC projektről is.

Az Önkormányzati Főosztály képviselői (dr. Bekényi József főosztályvezető, Tóth Ferenc főosztályvezető-helyettes, dr. Barabás Zoltán főosztályvezető-helyettes, dr. Árvai-Bencze Katalin főtanácsos, Deák László vezető főtanácsos, dr. Kiss Klára vezető főtanácsos) az önkormányzati feladatok ellátásának aktuális kérdéseiről és jogszabályi változtatásokról tartottak hasznos és részletekbe menő ismertetőt a résztvevőknek.

Az ÖFFK II. projekt kutatási témáival kapcsolatos előadásokat hallgathattak a továbbiakban a meghívottak. A Kutatás I. képviseletében Prof. Dr. Bukovics István kutatási elnök, Dr. Kovács Éva, kutatásvezető és Dr. Szabó Tamás szakértő tartottak előadást a formalizált önkormányzati együttműködésekkel kapcsolatban annak mentén, hogy az elmúlt másfél év során milyen tapasztalatokat szereztek a személyes interjúk és workshopok során. A Kutatás II. részéről Dr. Csanádi Gábor kutatási elnök, Dr. Kocsis János Balázs kutatásvezető és Ongjerth Richárd településfejlesztési szakértő nyújtott iránymutatást azzal kapcsolatban, hogy milyen lakossági bevonási jó gyakorlatokat ismerhetünk az önkormányzati szférában, illetve azok eredményességét, esetleges kudarcfaktorait is kiemelték. A Kutatás III. részéről Prof. Dr. Tózsa István kutatási elnök és Dr. Budai Balázs kutatásvezető ismertették az önkormányzatok médiahasználati szokásait, s felhívták a figyelmet arra, hogy érdemes volna több erőforrást helyezni azok fejlesztésére, hiszen a web3.0 korában sokan még web 1.0-ás megoldásokat használnak.

Az előadásokhoz kapcsolódó prezentációkat cikkünkhöz csatolva elérhetik.

Az előadások után az előadókkal egyedi konzultációs lehetőséget biztosítottak, igény esetén egyéni kérdésekre is válaszoltak.

 FirstPrev1NextLast v
FirstPrev1NextLast v

Vissza a hírfolyamhoz