III. Regionális Konferenciasorozat

Hamarosan megrendezésre kerül a III. Regionális Konferenciasorozat

A III. Regionális Konferenciasorozat eseményei által azt az ÖFFK I. projekt keretében kialakult jó gyakorlatot kívánjuk folytatni, mely keretet adott az önkormányzati vezetőkkel való találkozáshoz, és lehetőséget nyújtott számukra a települési önkormányzatokat érintő fontos kérdésekben a központi közigazgatás szereplőitől közvetlenül tájékozódni, kérdezni. A rendezvénytípusból eddig két sorozat zajlott le és a következő témákban hallgathattak előadást a résztvevők: az önkormányzati feladatellátás aktualitásai, csapadékvíz-elvezetés a településeken, kiberbiztonság, területfejlesztés, szociális szövetkezetek vagy a közvetlen finanszírozású európai uniós programok által nyújtott pályázati lehetőségek önkormányzatok számára. A már lezajlott rendezvények alkalmával partnerünk volt többek között a Miniszterelnökség, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet, a Magyar Fejlesztési Központ, a Belügyminisztérium Önkormányzati Főosztálya Önkormányzati Gazdasági Főosztálya is.

A III. Regionális Konferenciasorozat eseményei:

Régió

Helyszín

Időpont

Közép-Dunántúl

Székesfehérvár, Hotel Lakeside****
(8000 Székesfehérvár, Ligetsor 50.)

2018. február 20.

(kedd) 10 óra

Dél-Dunántúl

Pécs, Pécs Corso Hotel****
(7626 Pécs, Koller u. 8.)

2018. február 21. (szerda) 10 óra

Nyugat-Dunántúl

Zalaegerszeg, Egervári Kastély
(8931 Egervár, Vár utca 1.)

2018. február 22. (csütörtök) 10 óra

Dél-Alföld

Békéscsaba, Hotel Fenyves***
(5600 Békéscsaba, Ifjúsági tábor 1701 hrsz.)

2018. február 28. (szerda) 10 óra

Észak-Magyarország

Eger, Hunguest Hotel Flóra***
(3300 Eger, Fürdő u. 5.)

2018. március 7. (szerda) 10 óra

Észak-Alföld

Nyíregyháza, Bibic Hotel****
(4481 Nyíregyháza, 011/36 hrsz., Jázmin utca)

2018. március 8. (csütörtök) 10 óra

 

Az eseményen a hazai önkormányzatokat aktuálisan érintő és körükben nagy érdeklődésre számot tartó előadás témák kerülnek bemutatásra a délelőtt folyamán. Az önkormányzati feladatok ellátásának aktuális kérdései mellett a lakosság bevonásának siker- és kudarctényezőiről, a formalizált önkormányzati együttműködésekről és az önkormányzatok online jelenlétéről hallgathatnak meg előadásokat a résztvevők. Előadóink az Önkormányzati Főosztály és az Önkormányzati Koordinációs Iroda (ÖKI) munkatársai, az ÖFFK II. projekt három kutatásának szakértői, kutatásvezetői és kutatási elnökei.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (jelentkezési lap). Az előadásokat követően a résztvevőknek konzultációs lehetőséget biztosítunk (előzetes regisztrációhoz kötve) a délelőtt folyamán elhangzott témákban.FirstPrev1NextLast v
FirstPrev1NextLast v


Vissza a hírfolyamhoz