HVK Regionális Tematikus Műhelymunka I.

A "Helyi versenyképesség-fejlesztési kutatási program" című kiemelt projekt keretében 2017 májusában került sor az első Regionális Tematikus Műhelymunka sorozatra. A kutatások megvalósítását támogató szakmai rendezvénysorozat az ország mind a 7 régióját érintette.

Az eredményes műhelymunka és a résztvevői kör vegyes összetétele érdekében az önkormányzatok mellett meghívást kaptak a projekt kutatási fókuszába eső közszolgáltatásokért felelős cégek vezetői, valamint nagyobb helyi vállalkozások és a civil szféra képviselői is.

A tematikus műhelymunkák napirendje a 7 régióban ugyanazon menetrend mentén zajlottak: a megnyitó után tájékoztató előadás került megtartásra a Helyi versenyképesség-fejlesztési kutatási programról, valamint a regionális műhelymunka céljáról és menetéről. Ezután szekció beszélgetések zajlottak le a helyi közszolgáltatások jellemzőiről, az érzékelt problémákról és a lehetséges megoldásokról, valamint az önkormányzatok stratégiáiról, feladatainak és folyamatainak szervezettségéről, továbbá a gazdaságfejlesztési lehetőségeiről.FirstPrev1NextLast v
FirstPrev1NextLast v


Vissza a hírfolyamhoz