Megjelent az Összefoglaló tanulmány az önkormányzatok fejlesztési igényeiről és szükségleteiről.

Szechenyi 2020 - infoblokk

Megjelent a KÖFOP-2.3.4-VEKOP-15-2016-00002 azonosítószámú, „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II.” (ÖFFK II.) című kiemelt projekt keretében elkészült Összefoglaló tanulmány az önkormányzatok fejlesztési igényeiről és szükségleteiről. A tanulmány célja bemutatni azt, hogy a 2021–2027-es támogatási ciklusban az önkormányzati szektorban milyen intézkedéseket, fejlesztéseket érdemes tervezni a 2030-ra elérendő nemzeti célok teljesítése érdekében úgy, hogy a szolgáltató állam megvalósulhasson. Rávilágít arra, hogy hol szükséges beavatkozni a hatékony önkormányzati működés előremozdítása érdekében, segítve a célok elérését szolgáló országos programok sikeres megvalósítását, mint a versenyképesség javítása, a népességfogyás megállítása, az inkluzív, munkaalapú gazdaság kialakulása.

 

Célunk az volt, hogy különböző kutatási módszertanok alkalmazásával, minél alaposabban és minél szélesebb spektrumon ismerhessük meg a helyi igazgatás nehézségeit, a fejlesztések sajátosságait, és elsősorban azt, hogy a településeken mely szakágazatoknak, mely területeknek szükséges prioritást élvezniük a fejlesztések tervezése során, figyelembe véve a települési szükségletek méretspecifikus sajátosságait is, amely a magyarországi önkormányzati rendszer heterogenitásában külön kihívás.

 

Ezúton is köszönjük a közreműködést a tanulmányhoz felhasznált felmérések résztvevőinek, interjúalanyainknak és a kollégák munkáját, akik részt vettek a tanulmány összeállításában. Reméljük, a célcsoport számára jól használható, hiteles írásos szakmai anyag jött létre.

 

A tanulmányban az önkormányzati fejlesztésekkel kapcsolatosan megfogalmazott állítások és ajánlások a kutatások tapasztalatiból és az eredménytermékekből levezetett megállapítások, javaslatok, észrevételek és nem a Belügyminisztérium hivatalos álláspontja, döntése. A tanulmány megalkotásának célja a tervezés és döntéstámogatás.FirstPrev1NextLast v
Szechenyi 2020 - infoblokk
Szechenyi 2020 - infoblokk
FirstPrev1NextLast v


Vissza a hírfolyamhoz