Elkészült a helyi településfejlesztési fókuszú közszolgáltatások inkluzív faktorainak azonosítását célzó kutatás Kutatási Jelentése

Elkészült a KÖFOP-2.3.4-VEKOP-15-2016-00002 azonosítószámú, „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II.” (ÖFFK II.) című kiemelt projekt újabb, a helyi településfejlesztési fókuszú közszolgáltatások inkluzív faktorainak azonosítását célzó kutatás (a továbbiakban: Kutatás II.) Kutatási Jelentése.

Kutatásunk célja az inkluzivitás, a lakossági kezdeményezések befogadásának, a részvételi működési mechanizmusok siker- és kudarctényezőinek feltárása volt. Köztudott, hogy az önkormányzatok feladatainak jelentős része kapcsolódik a helyi közösség tagjainak minél nagyobb mérvű és minél tágabb körre kiterjedő részvételéhez mind magában a helyi közösség életében, mind a közösséget érintő ügyek, folyamatok, döntések esetében. A széleskörű adatgyűjtéssel azt kívánja megalapozni a Jelentés, hogy jobb, a helyi igényekre, kezdeményezésekre támaszkodó, azokat elősegítő, nagyobb hatású és fenntarthatóbb helyi programok jöjjenek létre tudományosan és megbízható szakmai elemzésekre alapozva.

A kutatás eredményei az önkormányzatok és az önkormányzati területen mozgó szakmai közönség számára disszemináció során felhasználásra kerülhetnek, ez pedig nagyban hozzájárulhat a helyi közigazgatás működési rendszerének fejlesztéséhez, a hatékony és szolgáltató önkormányzati szemlélet kialakításához.


A Kutatási Jelentés letölthető cikkünk végén, a Kapcsolódó dokumentumok menüpont alatt.FirstPrev1NextLast v
FirstPrev1NextLast v

KutatásII._Kutatási_Jelentés.pdfVissza a hírfolyamhoz