Sikeresen lezajlott az Együttműködési-Partnerségi Országos Konferencia

2018. június 13-án tartotta Együttműködési-Partnerségi Országos Konferencia rendezvényét a KÖFOP-2.3.4-VEKOP-15-2016-00002 azonosítószámú, „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II.” című (a továbbiakban: ÖFFK II.) projekt keretében a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodája (a továbbiakban: BM ÖKI).

A rendezvény délelőtti részében az előadások Kecskeméten, a Hírös Agora Kulturális és Ifjúsági Központban kerültek megtartásra. Dr. Dukai Miklós helyettes államtitkár megnyitója és Számadó Róza, a BM ÖKI főosztályvezetője köszöntője után önkormányzatok közötti együttműködésről hallgathattak a résztvevők előadást Dr. Bekényi Józseftől, a Belügyminisztérium Önkormányzati Főosztályának főosztályvezetőjétől, a szociális szövetkezetek és a közfoglalkoztatás lehetőségeiről Lehel András Tiborné, a Belügyminisztérium Szociális Szövetkezeti Koordinációs Osztályának osztályvezetője adott tájékoztatást. A BM ÖKI kutatásaihoz kapcsolódó témákról hallhattak előadásokat a meghívott polgármesterek, jegyzők, önkormányzati képviselők: szervezeti tanulásról Dr. Dombovári Ella szakértőtől, a közösségi média használatról Dr. Budai Balázs kutatásvezetőtől, illetve településmarketingről Prof. Dr. Tózsa István kutatási elnöktől.

A plenáris konferencia alatt és a szünetekben a BM ÖKI további két európai uniós támogatással megvalósult projektje, a HVK és az IKIR eredménytermékeinek tekintetében tájékoztatták kollégáink a jelenlévőket, bemutatták záró kiadványaikat.

A rendezvény másik fontos eleme a régióbeli és távolabbi települések szociális szövetkezeteinek bemutatkozása, kiállítása volt, amelyre a Kulturális Központ előtti Deák Ferenc térre felállított 30 pavilonban volt lehetőség. A kiállítás alkalmat adott a szövetkezeteknek a megvalósított közfoglalkoztatási programjuk eredményeinek bemutatására a településük megismertetésére, jó gyakorlatok bemutatására, a szociális szövetkezetek által készített termékek bemutatására, értékesítésére. A rendezvény, az azt kísérő workshopokkal együtt csaknem 180 résztvevőt vonzott, a vásár pedig a kecskeméti lakosoknak is nyitott volt.  FirstPrev1NextLast v
FirstPrev1NextLast v


Vissza a hírfolyamhoz