I. Regionális konferenciasorozat

profilkép

Az „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése” című, ÁROP-1.1.20-2012-2012-0001 azonosítószámú kiemelt projekt keretében 2013. szeptember 16. és október 3. között megrendezésre került az Önkormányzati Koordinációs Iroda első regionális konferenciasorozata, az „ÖKI Roadshow”. A rendezvény Magyarország 7 régiójában egy- egy helyszínen került megszervezésre. Az előadások elsősorban az ivóvíz és szennyvíz derogációval érintett települések projektjeit érintették.

 A Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodájának bevezető előadásában – az Iroda bemutatkozásán kívül - szó esett a nemzetközi kötelezettségvállalásról, az ezzel kapcsolatos feladatokról, és az ivóvizes projektek előrehaladásáról. A kormányzati segítségnyújtásban részesült projektek helyzetéről, valamint az Országos Vízügyi Főigazgatóság tevékenységéről hasznos információkkal teli előadást hallgathattak meg a résztvevők. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérszervezetével a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft- vel bemutatta a szennyvíz derogációval érintett projektek helyzetét, amelyben rávilágítottak a rendszeresen, típusszerűen jelentkező a problémákra A Nemzeti Környezetvédelmi és Energiaközpont Nonprofit Kft. megosztotta tapasztalatait a szennyvízkezelési- és elvezetési, valamint az ivóvíz-minőségjavítási projektek megvalósulásával kapcsolatban. A BM Önerőről a Belügyminisztérium Önkormányzati Gazdasági Főosztálya adott felvilágosítást, Az NFÜ EU Önerő támogatásról pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tartott beszámolót.

A konferencia keretein belül a szervezők lehetőséget biztosítottak az egyéni konzultációra is, amelyek alkalmával a jelentkezők a projektjükkel kapcsolatban felmerülő kérdéseikre kaphattak választ a meghívott szervezetek képviselőitől. A rendezvényen bemutatkozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ÁROP projektje az „Önkormányzati szervezetfejlesztési és képzési lehetőségek a konvergencia régiókban” témájában. A mellékelt előadások részletesen kifejtik az összefoglalóban elhangzottakat.

Cikkhez kapcsolódó képek: