Kapcsolódó címkék

Nincs kapcsolódó címke

Kapcsolódó dokumentumok

Befejeződött Bugyi Nagyközség ivóvízminőség-javító beruházása

profilkép

Befejeződött Bugyi Nagyközség és Felsővány ivóvízminőség-javító beruházása, melynek megvalósításához Magyarország, valamint az Európai Kohéziós Alap több mint 279 millió forinttal járult hozzá.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek között Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára. Az eseményen a település és a térség elöljárói mellett jelen voltak a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodájának képviselői, Dr Simon Barbara főosztályvezető-helyettes és Mező József műszaki szakértő, valamint a Nemzeti Környezetvédelmi és Energiaközpont Nonprofit Kft. munkatársai is.

A zárórendezvényen Csepreghy Nándor, fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár mondott köszöntőt, amelyben kiemelte egészséges ivóvíz feltételeinek a megteremtése az ország minden településén elsődleges fontosságú kérdés, ehhez hasonló beruházások eddig 300 településen zajlottak mintegy 170 milliárd forint értékben. 

Somogyi Béla polgármester Úr beszédében elmondta, a beruházás megvalósításához az Európai Kohéziós Alap, valamint a Magyarország költségvetése nettó 279 millió 723 ezer 123 forint vissza nem térítendő támogatást biztosított, amely a teljes a teljes költség 87,03 százaléka. A 41 millió 686 ezer 877 forint önerő előteremtéséhez Bugyi Nagyközség Önkormányzata az EU Önerő Alap támogatást vette igénybe.

Az ezt követő helyszíni bejáráson és ivóvízkóstoláson megtudhatták a jelenlévők, hogy a beruházás során megújult a nagyközség vízkezelési rendszere, új szűrőház épült Bugyin és Felsőványon, korszerűsödött a vezetékrendszer, valamint a két víztorony.

A fejlesztés projektmenedzseri feladatait az Általános Magyar Önkormányzati Projektmenedzsment Korlátolt Felelősségű Társaság végezte, a beruházás kivitelezője pedig a Hidrofilt Kft. volt.


Forrás: www.bugyi.hu, www.kormany.hu


Cikkhez kapcsolódó képek: