A közbeszerzési útmutató 2013. július 1-én bekövetkezett jogszabály módosítás miatt aktualizált változata.

Az egészséges ivóvíz biztosításához szükséges intézkedésekről szóló 1379/2012. (IX. 20.) Korm. határozat feladatként határozta meg, hogy kerüljön összeállításra a közbeszerzési eljárások lebonyolítását segítő módszertani segédlet, ami könnyen használható és értelmezhető. Ezen cél elérése érdekében készült ez az útmutató, melynek elkészítésébe a Belügyminisztérium munkatársain túl a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a  Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. szakértői is közreműködtek.

Az útmutató célja, hogy sillabuszként, mankóként segítséget nyújtson az egyes eljárási cselekmények tervezésekor és a végrehajtás során. Az útmutató a jelenleg hatályos jogszabályi előírások alapján került készült. A jogszabályi változásoknak megfelelően folyamatosan aktualizálásra kerül. E módszertani anyag elektronikus formában folyamatosan rendelkezésére fog állni.

Szeretnénk, ha egy valóban jól használható dokumentumot nyújthatnánk át Önöknek ezért kérjük, hogy esetleges észrevételeiket küldjék meg az oki@bm.gov.hu e-mail címre. Ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a „Közbeszerzési útmutató”  egy, a napi munka során a tapasztalatok beépítése által igazi segítséget jelentsen a támogatási projektek megvalósítói számára.