Kapcsolódó címkék

Kapcsolódó dokumentumok

Nincs kapcsolódó dokumentum

"Klímaválasz - helyi szintű alkalmazkodási ismeretek" tréning

Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!

 


Az éghajlatváltozás hatásait nem csak elszenvedni lehet. Egy településvezető a hatások megismerésével, felkészüléssel, összefogással, a rendszerek rugalmasságának fejlesztésével növelheti a település alkalmazkodóképességét a változásokhoz.


Az ingyenes Klímaválasz képzés éppen abban segít az önkormányzatoknak, hogy időben felkészülhessenek a klímaváltozás településüket érintő hatásaira. A program célja, hogy az önkormányzatok helyi szintű terveket, stratégiákat tudjanak készíteni, illetve könnyebben tudják megtalálni és lehívni a megfelelő uniós forrásokat.


A nagy sikerre való tekintettel még egy utolsó INGYENES lehetőséget biztosítanak a szervezők a "Klímaválasz - helyi szintű alkalmazkodási ismeretek" tréningen való részvételre, melyet elsősorban önkormányzati szakemberek és döntéshozók számára dolgozott ki az Energiaklub és partnerei (köztük a TÖOSZ). 

A tréning 6 napos, melyből 2 napnyi tananyag távoktatással, 4 napnyi személyes részvételt igénylő tananyag pedig interaktív, gyakorlat-orientált módszertannal kerül átadásra, konkrét települési problémák megoldására összpontosítva, mely magában foglal egy tanulmányi kirándulást is a hazai jó példák megismerése érdekében.


A tréning időpontjai: 2016. április 20-21. és április 27-28. (szerda, csütörtök mindkét alkalommal, 9-17 óra közt).


A tréning helyszíne: Budapest.


Részletes program és jelentkezés 2016. április 15-ig az alábbi elérhetőségen: www.klimavalasz.hu/trening_regisztracio


Jelentkezéseket KORLÁTOZOTT SZÁMBAN az alábbi régiókból tudunk elfogadni: Közép-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Észak Magyarország, Közép-Magyarországi régió Dunától keletre eső fele.


Amennyien Ön az ország ezeken kívül eső területein él vagy dolgozik, vegyen részt a tréning rövidített tematikáját bemutató mini-konferenciák (http://www.klimavalasz.hu/klimavalasz-projekt/konferencia) egyikén!


Érintett főbb témakörök a tréningen:

·         Éghajlatváltozással kapcsolatos szakmai ismeretek (hazai kihívásokra fókuszálva)

·         Települések sérülékenységének vizsgálata – melyek az Ön településének legkritikusabb pontjai?

·         Alkalmazkodóképesség javítása (működő jó példák, tanulmányi kirándulás)

·         Stratégiakészítés

·         Kommunikáció (lakossági szemléletformálás és kríziskommunikáció)

·         Forrásteremtés