Az „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése” című ÁROP 1.1.20-2012-2012-0001 azonosító számú kiemelt projekt Záró rendezvénye

profilkép

Az „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése” című ÁROP 1.1.20-2012-2012-0001 azonosító számú kiemelt projekt Záró rendezvényére 2015. június 11-én a Belügyminisztérium épületében került sor.

A rendezvény meghívottjai között kiemelt helyen szerepeltek a projekt megvalósítás során közvetlenül érintett szaktárcák vezetői, a társminisztériumok és háttérintézményeik szakértő kollégái, a koordinációs egyeztetések állandó résztvevői, valamint az önkormányzatok részéről polgármesterek, jegyzők, és projektmenedzserek. A rendezvényen valamennyi érintett önkormányzati érdekszövetség képviselői is képviseltették magukat.

A rendezvényt Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár úr nyitotta meg, majd Számadó Róza, az Önkormányzati Koordinációs Iroda főosztályvezetője köszöntötte a résztvevőket, és bemutatta az ÁROP kiemelt projekt célkitűzéseit, ismertette a projekt keretében létrehozott Önkormányzati Koordinációs Iroda feladatait, valamint - konkrét számadatokban kifejezve - az eddig elért eredményeket is. Mint azt főosztályvezető asszony elmondta, a kiemelt projekt 2012. július 1. – 2015. szeptember 30. között valósul meg, 100% európai uniós finanszírozással.

Ezt követően Czinege Anett osztályvezető a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága képviseletében ismertette a derogációs kötelezettséggel érintett ivóvízminőség-javító projektek helyzetét, előadásában összegezte a 2007-2013-as programozási ciklus tapasztalatait és eredményeit, valamint kitekintést nyújtott a 2014-2020-as időszak lehetőségeire vonatkozóan.

 Az előadók sorát Domonyi László úr zárta, aki a Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Társulás elnökeként bemutatta a Kiskőrös és Térsége 

Ivóvízminőség-javító Projektet, mint jó gyakorlatot a megjelenteknek, egyúttal megköszönte az Önkormányzati Koordinációs Iroda közreműködését és segítségét a projekt előrehaladása tekintetében.

 A rendezvény moderátora: Prof. Dr. habil. Rajnai Zoltán mk. ezredes volt.

 (Az előadások anyagai ppt formában, valamint az összefoglaló háttéranyag az Iroda működéséről a jobb oldali „Kapcsolódó dokumentumok” menüből tölthetőek el.)

 http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/onkormanyzati-allamtitkarsag/hirek/kiemelt-cel-az-unios-...

Cikkhez kapcsolódó képek: